Γαλοτύρι με μπούκοβο !

5:08:00 μ.μ.


Mετά από τις διακοπές του Πάσχα άντε να μπούμε στο πρόγραμμα πάλι. Τα παιδιά δηλαδή γιατί έχουν ξεσαλώσει αυτές τις μέρες. Ξενυχτάνε το βράδυ, είναι σχετικά ξεκούραστα και δεν ‘’οριζοντιώνονται’’ νωρίς, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια αναταραχή καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας. Πιάσαμε και το διάβασμα που ως γνωστόν το αφήνουμε για τις τελευταίες μέρες (μήπως εμείς δεν κάναμε το ίδιο;).

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους για τις γλυκές ευχές σας για τον μικρό μου στην προηγούμενη ανάρτηση

Σήμερα έχει μια απλή συνταγή για συνοδευτικό σε ψητό κρέας. Για το ψητό αρνάκι είναι ότι πρέπει αν δεν θέλετε να φάτε το κλασσικό τζατζίκι με το σκορδάκι, αυτό είναι πολύ δροσερό. Ακόμα το σερβίρετε και για ντιπ. Πάντως εγώ το έφαγα σχεδόν όλο!



Γαλοτύρι με μπούκοβο
(Από το Cook Book, τεύχος Απριλίου 2011)

Υλικά

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κατίκι Δομοκού
2 πιπεριές κέρατο
Λίγο μπούκοβο


Εκτέλεση

Δυο-τρεις μέρες πριν το καταναλώσουμε ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κατίκι. Το βάζουμε σε ένα μπωλ που κλείνει και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρουμε ανακατεύουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει , με το γαλοτύρι.

Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο.



Αν θέλετε να το κάνετε πιο πικάντικο & καυτερό μπορείτε να βάλετε και λίγο μπούκοβο μέσα στο γαλοτύρι (την ώρα που ανακατεύετε τις πιπεριές). Αλλά κι έτσι από πάνω που θα το ρίξετε είναι καλό.



You Might Also Like

24 σχόλια

  1. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ πολύ καλό!!!!!!!! Χρόνια πολλά!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο, μου αρέσουν αυτού του είδους σαλατούλες-ντιπ!!!
    Καλό βράδυ!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δροσερό και πικάντικο, πολύ καλό για .... ντιπάρισμα!!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά, θα δοκιμασθεί σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει πάρα πολύ έτσι όπως το καταλαβαίνω, για σιγουριά θα το φτιάξω για να το καταλάβω καλύτερα!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Ξανθη - Νασαι καλά
    Φιλιά

    * eleni - Χρόνια πολλα.
    Καλό σ/κ και σε σένα

    * ΕΛΕΝΗ- Σε ευχαριστώ πολύ
    Φιλια

    ΕΛΕΝΑ- Οπως τα λες Ελενα :)
    Ευχαριστώ :)
    Φιλιά

    * Taste Advisor - Γεια σου Πόπη :)
    Φιλιά πολλά

    * Μari - Αμα το φτιάξεις θα το καταλάβεις καλυτερα..θα σ αρέσει
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία ιδέα! Ταιριάζει με τα κρέατα μια χαρά και τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα αρχίσουμε τα ΒΒQ είναι ότι πρέπει!
    Καλό ΣΚ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία και πανεύκολη συνταγή.
    Δεν έχει τύχει να δοκιμάσω κάτι παρόμοιο και θα το ήθελα.
    Με το αρνάκι ναι, συμφωνώ ότι ταιριάζει κάτι τέτοιο.

    Φιλιά πολλά (κι εγώ τα σχολεία περιμένω να ξεκινήσουν για να ξεκουραστώ λίγο!!! χιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ήξερα ότι το γαλοτύρι φτιάχνεται με αυτόν τον τρόπο!
    Ωραία ιδέα και να σου πω την αλήθεια είμαι σε φάση αναζήτησης ελαφριών βραδινών, οπότε το συγκεκριμένο dip σε συνδυασμό με φρυγανισμένο ψωμί θα είναι υπέροχο!
    Φιλιά Μάριον καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. * mia maria- ταιριάζει πολύ ωραία με ψητά κρέατα γενικά.
    Σε ευχαριστώ

    Φιλιά
    Καλό σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. * Χρυσαυγη το βασικο ειναιότι είνα εύκολο να το κάνεις..χιχι.
    Σε ευχαριστώ :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. * Ερμιόνη από ότι κατάλαβα το γαλοτύρι γίνεται με γαλα και κάτι αλμυρό. Σε μια άλλη συνταγή βρήκα πως τοκανουν με κατσικίσιο γάλα κι αλάτι.
    Βεβαια αυτός ο τρόπος είναι πιο εύκολος.

    Για ελαφρύ βραδυνό με ψωμάκι είναι ότι πρέπει.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μarion σ' ευχαριστώ θερμά για τούτη τη συνταγή!
    Ηταν έκπληξη πραγματικά για μένα η κατανάλωση του γιού μου, σε άπειρες φέτες με γαλοτύρι στο πρόσφατο ταξίδι μας!
    Οπότε θα δοκιμάσω την εκδοχή σου, χωρίς το μπούκοβο :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το γαλοτύρι είναι παράδοση στην πατρίδα του πατέρα μου και το λατρεύω. Μου αρέσει η δική σου εκδοχή και θα τη δοκιμάσω αλλά με μειωμένο το μπούκοβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. *Penelope- νασαι καλά. Χαίρομαι που σου άρεσε. Δοκίμασέτο χωρίς το μπούκοβο για τον μικρό.
    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά

    * Κατερίνα μου δεν γνωρίζω αν είναι αυθεντική συνταγή ή φτιάχνετε κάπως έτσι. Ξέρω πως γίνεται γαλοτύρι με κατσικίσιοτυρί κι αλάτι. Το αφήνουν κάποιες μέρες και το τρώνε μετά.
    Σε ευχαριστώ

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια Πολλά, Marion.
    Να χαίρεσαι το παλικάρι σου.
    Θα το δοκιμάσω αυτό το γαλοτύρι.
    Το τρώμε, νόμιζα όμως πως ήταν δύσκολη η παρασκευή του.

    Οι φωτογραφίες σου εκπληκτικές.
    Το φόντο ολόλευκο!!
    Εμένα ή θα μπλεδίζει ή θα γκριζάρει.
    Φιλιά Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλή ιδέα Μάριον! Να τον χαίρεσαι το μικρό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Μάριον και χρόνια Πολλά.
    Ιδιαίτερες ευχές για το γιο σας.

    Αυτό που μας προτείνεις μ΄αρέσει πολύ, σαν παθιασμένη με τα τυριά, δεν θα το γλιτώσει το ντιπάρισμα! :)

    * Στα γενέθλια του μικρού με την τούρτα, είχα αφήσει σχόλιο, αν θυμάμαι καλά, μα μάλλον χάθηκε...

    Φιλιά σας πολλά και του χρόνου με υγεία!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στελλα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, νασαι καλά :)

    Είναι εύκολο δοκίμασέ το.

    (οι φωτο είναι με φυσικό φως και βάζω ένα χαρτόνι λευκό για φοντο)
    Φιλιά

    * Κική - Ευχαριστω πολύ πολύ :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. * Ζαμπία μου νασαι καλά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου :)
    (θα χάθηκε το σχόλιο, του blogger τα μακώματα)

    Είναι ωραίο πάντως και δροσερό ντιπάκι, και σίγουρα θα σου αρέσει. Αν βάλεις καιλίγο extra μπούκοβο γίνεται συνοδευτικό για τσιπουράκι :)

    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μια προ(σ)κλησούλα ένα φυσικά έχεις διάθεση και χρόνο αγαπητή μου Marion.
    Δες τι "παίζει" τελευταίως μέσα από την σχετική ανάρτηση στο blog.
    Πολλές πολλές καλημέρες.

    Το έφτιαξα και έγινε πολύ καλό το γαλοτύρι σου. Κοντεύει δε, να τελειώσει το σχετικό ταπεράκι :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χριστός Ανέστη...Ωραίο το γαλοτύρι...Εμείς στο Βόλο το κάνουμε πιο απλά-επιφυλασσομαι-αλλά κι έτσι δελεαστικό μου φαίνεται...Καλό απογευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πηνελόπη μου σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση :)


    * Οστρια - Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe