Σπαράγγια με κρεμώδη σάλτσα εστραγκόν / Asparagus with creamy tarragon sauce

9:17:00 μ.μ.


Μπήκε και το καλοκαιράκι, έπιασαν οι ζέστες, λίγο απότομα και μας έπιασε λίγο απροετοίμαστους.
Εμένα τουλάχιστον, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή με την αλλαγή των ρούχων έρχομαι και πελαγώνω.

Μία από τα ίδια και φέτος. Δεν μπορώ να καταλάβω πως με τις πρώτες-πρώτες ζέστες τους βλέπω όλους με καλοκαιρινά ρούχα, παπούτσια, σόρτς, κοντομάνικα. Εγώ για να βγάλω μια πιο λεπτή μπλούζα κάνω ανασκαφές κάθε φορά. Κρατάω κάποιες λεπτές σε μια μεριά για την μετάβαση στην ζέστη, αλλά έως εκεί.
Τώρα το σπίτι μου είναι σαν βομβαρδισμένο με ρούχα που περιμένουν να μπουν στη θέση τους. Χαλιά, πατάκια σε παράταξη κι εγώ βαριέμαι και κουράζομαι πολύ.
Θα τα τακτοποιήσω, που θα πάει. . .

Μέσα σε όλα είχα πάρει από τη λαϊκή φρέσκα σπαράγγια και φοβόμουν μην χαλάσουν και σε ένα διάλειμμα από την τακτοποίηση της γκαρνταρόμπας, έκανα δυο συνταγές με σπαράγγια. Η μία είναι αυτή που σας δίνω σήμερα.




Αυτές τις μέρες έχω ανακαλύψει πως κάποιες σος, σάλτσες, ντρεσινγκ, όπως και να τις λένε, νοστιμίζουν απίστευτα κάποια αδιάφορα πιάτα. Και πως με 2-3 υλικά άμα τα ανακατέψεις δημιουργείται κάτι ενδιαφέρον και κάνεις και εφέ πως έχεις και γνώσεις ‘’γκουρμεδιάρικες’’..χιχι.



Αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή, πιο απλή δεν έχει.
Δίνει όμως ωραία γεύση η σάλτσα πάνω στα σπαράγγια που έχουν μαγειρευτεί στον ατμό.
Ωραίο συνοδευτικό, με γεύση και άποψη.



Σπαράγγια στον ατμό με κρεμώδη σάλτσα εστραγκόν
(συνταγή από εδώ)

Υλικά

2 ματσάκια σπαράγγια
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
6 κουταλιές σούπας μαγιονέζα light
4 κουτ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουτ. γλ. αποξηραμένο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. γλ. μουστάρδα Dijon
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε & πλένουμε τα σπαράγγια. Αφαιρούμε το σκληρό μέρος στις άκρες και τις καθαρίζουμε λίγο να είναι πιο τρυφερές.

Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα καλάθι και μαγειρεύουμε στον ατμό για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το εστραγκόν, το χυμό λεμονιού, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.


Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα σπαράγγια. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.


Μικρά μυστικά:

- Αν δεν έχετε το ειδικό καλάθι για να κάνετε τα σπαράγγια στον ατμό κάντε αυτό που έκανα κι εγώ. Βάλτε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και βάλτε ένα σουρωτήρι από πάνω και τοποθετήστε τα σπαράγγια. Το σουρωτήρι να μην ακουμπάει στο νερό.

- Σκεπάστε μετά με ένα αλουμινόχαρτο, σα να το σφραγίζετε, ώστε να μένει μέσα ο ατμός.
- Εγώ το δοκίμασα πρώτη φορά έτσι και έχει πολύ καλό αποτέλεσμα.
- Το σουρωτήρι να είναι ανοξείδωτο (όχι πλαστικό) .
- Εγώ δεν είχα φρέσκο εστραγκόν κι έβαλα αποξηραμένο.

You Might Also Like

29 σχόλια

  1. Δεν έχω φάει ποτέ σπαράγγια Marion.
    Τα βλέπω στη λαϊκή αλλά δεν ξέρω, φαίνονται ..ενδιαφέροντα.
    Τη σάλτσα σου πάντως θα την τιμήσω.
    Όσο δε για τα ρούχα, όταν έρχονται οι 2 εποχές του χρόνου που πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα, θέλω να πετάξω τα πάντα από το μπαλκόνι.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστική ιδέα με το γιαούρτι! Λατρευω τα σπαράγγια και ένας από τους καλύτερους μας φίλους είναι εισαγωγέας βιολογικών σπαραγγιών από την Ελλάδα, οπότε κάθε εβδομάδα έχουμε φρέσκα ελληνικά σπαράγγια στο τραπέζι μας. Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές αλλά την δική σου εκδοχή ποτέ! Σε ευχαριστούμε λοιπόν οικογενειακώς πολύ πολύ καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πετυχαίνεις κι εμένα σε κατάσταση υστερίας χα χα χαα!
    Νομίζω η μετάβαση από χειμώνα σε καλοκαίρι είναι χειρότερη, μιας και πρέπει να πλύνουμε μαζέψουμε παπλώματα, χαλιά κλπ κλπ εκτός των ρούχων-παπουτσιών.
    Θα τα καταφέρουμε, δεν θα τρελαθούμε κιόλας;-)

    Τα σπαράγγια τα αγαπάμε κι εμείς πολύ και τα μαγειρεύω με πολλούς τρόπους.
    Η σάλτσα σου θα τους ταιριάζει πολύ όμορφα!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σπαράγγια στην εποχή τους και έχω πάνω από δέκα συνταγές που θέλω να τις φτιάξω όλες!! μα που καιρός κι εκ΄τος αυτού θα με δείρουν στο σπίτι τους έχω τρελάνει με τις αγκινάρες να αρχίσω τώρα τα σπαράγγια;;
    Υπέροχη σάλτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * Στέλλα κι εγώ δεν τα είχα δοκιμάσει αλλά από εδώ και πέρα θα τιμώ ιδιαιτέρως :)
    Ασε αυτό το πράγμα με τα ρούχα.. ερχομαι να σε βοηθησω να τα πετάξουμε από το μπαλκόνι ..χιχι
    ΣΕ ευχαριστώ πολύ :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * Royal Coconut - Βασιλική μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Αφιερωμένο στην οικογένεια τότε με αγάπη :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * ΕΛΕΝΑ - σαν προεκλογική διαφήμιση το είπες : Θα τα καταφέρουμε! χιχι..

    Δοκίμασε τη σάλτσα είναι πολύ ωραία και τους πάει πολύ

    Σε ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά


    * Ξανθή ωραίες οι αγκινάρες,συμφώνώ. Βάλε και κανα σπαράγγι στο ενδιάμεσο για ποικιλία :)
    Σε ευχαριστω πολύ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sencillos y muy sabrosos es una exquisitez con la crema ,una fantástica idea con yogurt,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Μάριον!
    Αυτή η μεταβατική εποχή είναι ζόρικη και όπως είπες κι εσύ, δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ! Θα τα καταφέρουμε όμως, που θα πάει!!
    Τα σπαράγγια σου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και πραγματικά η σαλτσούλα τα απογειώνει και τους δίνει στιλ!
    Λάτρεψα το κόλπο σου για μαγείρεμα στον ατμό! Θα το υιοθετήσω, πολύ καλή ιδέα!
    Φιλάκια, καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαριον μου θελω πολύ να τα δοκιμάσω και εγώ, μέχρι στιγμής δεν το έχω τολμήσει! Οσο για τα ρούχα... υπάρχει και η λύση που ακολουθώ εγώ η τεμπέλα. Σε βαλίτσα και βουρ στη μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σου πω.. εγώ δεν έχω ξανά φάει ούτε σπαράγγια ούτε έχω χρησιμοποιήσει εστραγκόν... οπότε πολύ ιδιαίτερο πιάτο για εμένα!!!!
    Πολύ καλό δείχνει!!!!!!!
    Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπημένο λαχανικό σε μια εξαιρετική παρουσίαση! Θα φτιαχτεί άμεσα, καθότι τα σπαράγγια περιμένουν στο ψυγείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λατρεύουμε τα σπαράγγια οικογενειακώς και θα τη δοκιμάσω σίγουρα το συντομότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. * Rosita Vargas - Thank you very much Rosita :)


    * Ερμιόνη - ΔΟκίμασε τη σάλτσα είναι πολύ νόστιμη. Θα πηγαίνει και με άλλα λαχανικά.
    Το κόλπο με το σουρωτήρι πιάνει, κι εγώ δεν το περίμενα.
    Σε ευχαριστώ :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * donkey and the carrot - Κι εγώ στέλνω πακέτο στη μαμά κάτι χοντρά μπουφάν που δεν χωράνε..χιχι.
    Κι εγώ δεν τα είχα δοκιμάσει τα σπαράγγια αλλά τελικά είναι ωραία.

    Φιλιά πολλά

    * eleni - Κι εγώ πρώτη φορά τα δοκίμασα. Το εστραγκόν το είχα πάρει αποξηραμένο και το είχα έτσι να υπάρχει στο ντουλάπι. Είναι ωραίο και φρέσκο. Είναι σαν μαϊντανός, αλλά με πιο ιδιαίτερο άρωμα. Το λένε και ''φραγκομαϊντανό''.

    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά

    * sofi22ri - Καλώς ήρθες sofi και σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * Λίλα αμα σας αρέσουν δοκίμασέ τα.
    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα σπαράγγια μου αρέσουν πολύ, πιστεύω πως ταιριάζουν καταπληκτικά με αυτή τη πεντανόστιμη σάλτσα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να και ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει τον πόνο μου!
    Τα ίδια τραβάω και εγώ με τα ρούχα! Υπομονή λέω και εγώ, κάποια στιγμή θα γίνουν, χαχα!
    Τα σπαράγγια τα έχω μάθει τα τελευταία χρόνια και μου αρέσουν πολύ. Η σαλτσούλα σου είναι πεντανόστιμη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενω τα τρώω .. δεν έχω φτιάξει ποτε σπαράγγια .

    Η συνταγή σου είναι μια καλή δικαιολογία να το κάνω.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πω πω.. η φωτογραφία και μόνο με προσκαλεί!!!

    Υπέροχα φαίνονται Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μία από τα ίδια για όλες τις νοικοκυρές μάλλον! Δύσκολη εποχή!
    Πολύ ωραία η συνταγή σου. Μου αρέσουν οι απλές και νόστιμες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. * ΕΛΕΝΗ - Σε ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά

    * mia maria- Αχ Μαρια .. τι τραβάμε κι εμείς..:)
    Ταιριάζει πολύ η σάλτσα αυτή.
    Ευχαριστώ

    * Conna - Αμα τα τρως τότε είναι ευκαιρία :)
    Σε ευχαριστώ πολύ


    * ΕasyLivingByIrene - Φάτε μάτια ψάρια.. :))
    Ευχαριστώ Ειρήνη μου
    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kαλησπέρα Marion,πολύ ελαφριά και δροσιστική η σάλτσα για τα σπαράγγια, πιστεύω ότι θα έδενε εξίσου ωραία και με άλλα λαχανικά στον ατμό..Πιστεύω ότι σχεδόν όλες μας ζούμε τον ενδυματικό εφιάλτη της εποχής,κουράγιο..χιχι..Φιλιά,καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. * kiki - Κική σε ευχαριστώ πολύ
    :)
    Φιλιά

    * mia xara - Χαρούλα σε ευχαριστώ πολύ. Ναι πιστεύω κι εγώ ότι θα πηγαίνει και με άλλα λαχανικά η σάλτσα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάριον μου τα θύμισες τα σπαράγγια να βγω να μαζέψω τουλάχιστον άγρια εδώ γύρω γύρω. Αλλά που χρόνος είμαι κι εγώ πελαγωμένη με το σπίτι, την δουλειά με όλα!!
    Ωραία συνταγή δεν τα έχω κάνει ποτέ στον ατμό, μου αρέσουν πολύ ομελέτα.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δροσερό καλοκαιρινό φαγάκι πολύ ελαφρύ και νόστιμο! Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ καλό το κόλπο με το σουρωτήρι!!!
    Πόσο θα ήθελα να μου μαζέψει κάποιος τις μοκέτες, που 2 φορές τον χρόνο μετανοιώνω που έντυσα το σπίτι από άκρη σε άκρη....
    αν βρεθεί κάποιος για τις μοκέτες, ας φτιάξει και τις ντουλάπες.
    Μου αρέσουν οι φωτογραφίες σου.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. * Mari - Μαρία μου τι καλά που μπορείς να τα μαζέψεις τα σπαράγγια..
    Καλό κουράγιο:)

    ΦΙλιά

    * Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ :)
    ΦΙλιά

    *manousina - Aμα βρεις κάποιον για τις μοκέτες & τα ρούχα στείλτον κατά πάνω..χιχι:)
    Το σουρωτήρι δουλεύει μια χαρά.
    ΣΕ ευχαριστώ πολύ πολύ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe